Sunday, April 15, 2007
Fenomena minggu ganjil

Minggu ni adalah minggu kelima utk Konsert AF5. Seperti pola persembahan Konsert AF5, minggu2 ganjil setakat ini iaitu minggu pertama, ketiga dan kelima menunjukkan satu persembahan yg mengecewakan. Tetapi berlainan pula dgn minggu2 genap seperti minggu kedua dan minggu keempat yg mana mereka menunjukkan persembahan yg setaraf dgn kedudukan AF sebagai program realiti No 1 di Malaysia. Apa kene mengene no ganjil dgn mutu persembahan mereka? Suatu persoalan yg menjadi misteri umpama misteri pasangan Myanmar yg tetiber leh hantar adik Yin hanya selepas 15 hari.


Hattan nampak moody tgk persembahan mlm td

Basically, hampir kesemua pelajar membuat persembahan yg agak mengecewakan. Tiada satu pun persembahan yg boleh aku tabik. Tak seperti minggu lepas yg mana aku ada senaraikan 5 persembahan yg boleh dibanggakan. Kalau minggu pertama, ramai beranggapan mereka kali pertama membuat persembahan dan juga music arrangement juga telah 'membantu' mereka utk memberikan persembahan mengecewakan. Minggu ketiga pula, ramai beranggapan mereka membuat persembahan yg mengecewakan disebabkan mereka membawakan lagu2 yg bersifat ketuhanan yg mana memerlukan penggalian yg menyeluruh. Tapi, minggu kelima apa alasan yg bakal diberikan especially dari Roslan Aziz? Nak kata salah music arrangment, aku rasa bender tu dah ok. Nak kata salah lagu, lagu yg mereka dpt kesemuanya popular. Jadi, bagi aku mungkin alasan lain tidak boleh diterima especially memandangkan ni dah minggu kelima. Hanya tinggal 5 minggu lagi utk ke final tapi kalau persembahan masih seperti minggu2 ganjil ni, nampak gayanya AF mungkin sesuai utk tahun terakhir.


Satu2nya persembahan memuaskan mlm td

Ditambah pula dgn gimik2 bodoh dari pihak produksi. I have to be honest dlm bender ni. Bg aku, gimik yg paling nonsense ialah adegan Erra Fazira dgn motor Shawal. Motif utk beri semangat, tapi adakah ia memberi semangat kepada Shawal utk memberikan yg terbaik? Persembahan2 utk kesemua pelajar bg aku sgt mengecewakan kecuali Mila yg aku sebuah persembahan yg memuaskan. Beliau berjaya membawakan lagu Puncak Kasih dgn baik tetapi masalah beliau adalah low notes sahaja. Dekna juga amat sayang kerana lagu Unfaithful ni sgt sesuai dgn tone hasky beliau. Adakah kisah benar beliau yg sama maksud dgn lirik lagu Unfaithful ni melemahkan persembahan beliau. Sepatutnya ini peluang Dekna utk melontarkan rasa kekesalan tersebut. Huhu.



Aksi pentomen sebegini patut dikurangkan

Ada beberapa Persembahan yg nampak gayanya tidak memberi perhatian kepada vokal tetapi lebih tertumpu kepada bender2 lain like step tarian, movement dan aksi pentomen di atas pentas seperti persembahan Dafi, Shawal dan Heliza. Apa kata minggu depan, mereka2 yg tak tertumpu pada vokal ni, kita buat persembahan miming sahaja. Utk itu, at least penonton tidak sakit telinga utk mendengar di samping dpt melihat aksi dan gaya yg menarik di atas pentas. Bagi mereka yg faham yg kata2 aku di atas adalah perli, terima kasih diucapkan. Persembahan Ebi juga mengecewakan. Tak tau apa silap persembahan Ebi tetapi rasanya lagu ni mungkin tak sesuai dgn beliau. Aswad? Nothing to comment. Susah utk komen persembahan beliau yg mana aku just dgr dier nyanyi "Im watching, Im watching". Satu hapa words lain, aku tak paham.


The worst performance

Akhirnya Dekna tersingkir utk konsert ini. Pola penyingkiran lebih memihak kepada perempuan. Pelajar lelaki selalunya terselamat pada peringkat awal dan pertengahan. Kalau ramai pelajar lelaki kuar pun, minggu2 terakhir sebelum konsert final. As we know, yg rajin antar AFUNDI ni kan makcik2 ngan anak2 gadis. Takkan lah dorang nak AFUNDI pelajar perempuan. Abiskan boreh dorang jer. Huhu. Penyingkiran Dekna menjadikan pelajar perempuan hanya tinggal 3 org sahaja sedangkan pelajar lelaki seramai 6 org. Sungguh tak balance. Ada juga hikmah Dekna tersingkir especially biler baca dlm Harian Metro yg khabarnya Dekna sudah bertunag dan juga kontroversi beliau dgn Rizal. Good luck Dekna in the future!


Good luck in future!

Apapun, aku jangka persembahan minggu depan kembali bertenaga berdasarkan pola nombor genap. Kalau mengecewakan juga, nampak gayanya mmg betul apa yg diperkatakan oleh Syafinaz mlm td yg mengatakan ada kawan2 dier nasihat utk berhati2 bg komen since peserta AF5 tidak begitu bagus. Tak pernah dlm sejarah AF mutu konsert silih berganti antara bagus dan mengecewakan. Langsung tak konsisten. Btw, tunggu je la 2 minggu lagi samada persembahan mereka mengikut pola silih berganti ataupun sudah konsisten.

Wassalam

CORETAN LAIN:
Budiey
Sultan Muzaffar
Klubbkidd
Mr Manager
Ajami
Noumad
Download MP3 Konsert 5

Foto kredit : Astro


Posted at 10:46 am by Faiz Nordin

pakcik MMA
May 13, 2007   03:39 PM PDT
 
faza,
ya. mila best. hehehe
faza
May 9, 2007   07:38 PM PDT
 
mila is da best!!!
pakcik MMA
April 18, 2007   01:22 AM PDT
 
sokong mazen. :D
pakcik MMA
April 18, 2007   01:22 AM PDT
 
aina,

lepas ni jom kita sokong mila!
pakcik MMA
April 18, 2007   01:21 AM PDT
 
ajami,

aku letak formula sbb geram. hahaha
pakcik MMA
April 18, 2007   01:21 AM PDT
 
kak teh, saya tido masa dah nak abis live af. hahaha. tak pasan laks dafi nangis waktu tu. tgk masa ulangan baru pasan. :P
ajami
April 17, 2007   06:07 AM PDT
 
hahaha!.. siap ada formula no genap-ganjil!.. inih sudah masuk bab matematik atau no ramalan?.. hahaha!.. haku suka baca coz klakar pedass!.. huhu!
teh
April 16, 2007   06:33 PM PDT
 
takde la minat dekna yg fanatik. tp minat la. yg fanatiknye adalah EBI. hahahaha.

for the first time, akak nangis bila salah sorang peserta af kuar. tengok ulangan pon sedey lagik. tengok gambar2 dafi nangis, gambar masa dekna kuar pon nak nangis jugak...

hadeh. dekna mmg bagi kesan kat hati kak teh la. huhuks.
pakcik MMA
April 16, 2007   12:39 PM PDT
 
kak teh,
peminat dekna eekk? hehehe. she's not bad gak la for 2 weeks. apapun, mmg sunyi tanpa dekna. dah takder GEDEKNA lagi. hehehe
pakcik MMA
April 16, 2007   12:37 PM PDT
 
setuju ngan sham tapi aku tgk jer konsert. kalau tak best sgt, aku layan aznil lg bagus. ekekeke
pakcik MMA
April 16, 2007   12:36 PM PDT
 
budiey,

aizat kene boo sbb silap dier gak. dah tunjuk perangai dier yg sebenar. ramai gak bloggers yg dah ban dier.
pakcik MMA
April 16, 2007   12:35 PM PDT
 
setuju ngan ash. aku hampir tertido lg. :P
teh
April 16, 2007   12:01 PM PDT
 
frust DEKNA kuar.

akak hampir AFUNDI DEKNA. Dah tulis kat message, cuma tak terSEND.

mungkin bukan rezeki DEKNA agaknye.

apepepon, gud luck for DEKNA in the future.

sunyi AF without DEKNA.
sham
April 16, 2007   08:00 AM PDT
 
sungguh mengecewakan selepas dekna disingkirkan. may be nie konsert af5 yg terakhir aku tonton. bila dekna dah x da lg, rasanya af5 dah x best lg. satu family aku terkejut besar. peliknya pelajar seperti dafi,mila, aswad n saywal x kuar plak walaupun persembahan x bagus. memang benar agaknya orang malaysia nie terutama orang melayu memang x pandai menilai bakat seni. hanya pandang muka saje. dapat la ada si dafi dengan funclub nye, langsung tidak logik. belum bergelar artis, nampak sangat nak mintak simpati kat orang ramai. lepas nie orang malaysia especially orang melayu kalau nak undi tu jgn pandang muka aje lihat bakat yang ade pada peserta. lepas nie family aku x akan tgk af5 lg lepas dekna disingkirkan. bubbye
ash
April 15, 2007   10:24 PM PDT
 
memang berasap tgk konsert mlm tadi. nothing special
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry
PROFILE



KLIK MY SPONSORS:










For more details:
Campaign Creator



ABOUT ME:

Penulis merupakan Mohamad Faiz Bin Nordin. Berasal dari Banting, Selangor dan masih menuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Perakaunan. Mempunyai 3 org adik beradik dan hanya penulis sahaja yg belum mendirikan rumah tangga. Pilihan hati penulis sudah dijumpai yg juga merupakan penuntut di Universiti Multimedia dalam jurusan Kejuruteraan. Utk makluman semua, penulis akan menulis segala aspek dalam kehidupan dan juga berdasarkan kepada pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis amat meminati aktiviti melancong. Jika ada sebarang masalah dan keraguan mengenai sebarang isu yg berkaitan dgn blog ini, sila hubungi penulis:


FAIZ @ FRIENDSTER
YM ID : pakcik9803
EMAIL : faiznordin85@yahoo.com





MY FOTOPAGES



MY FAVOURITE TV STATION:








MY FAVOURITE RADIO:








TAG BOARD




CALENDAR


<< April 2007 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


LINKS




~[[My Self Story]]~

[[Kursus Induksi TM]]
[[Saya juga bermuzakarah dengan PAS]]
[[My Graduation Day]]
[[Sampah Blog]]
[[090608 - Tarikh yg Diingati]]
[[Thanks MH & Associates]]
[[Aku Bukan Serangga]]
[[2 Jam Di Ambang Maut]]
[[Khas utk Nurhafizah Hamzah]]
[[Ucapan terima kasih]]
[[Selamat Tinggal Mc Egg]]
[[Menulis Bukan Kerna Nama]]
[[Demi Masa]]
[[Semangat Akhir Beraya]]
[[Kenangan Menulis Cerpen]]
[[Annivessary Blog Ketiga]]
[[Kenangan di Bulan Ramadhan]]
[[Jodoh Ketentuan Tuhan]]
[[Hanya Sebungkus Nasi Goreng]]
[[Happy Birthday My Baby]]
[[Sambutan Tahun Baru 2006]]
[[Makna Sebuah Persahabatan]]
[[Ke Hospital Gara2 Cotton Buds]]
[[Bertekak Ngan Lawyer]]
[[Sangap AF Kat Kuantan]]


~[[Hiburan]]~

[[Republik - Hanya Ingin Kau Tahu]]
[[Bob AF2 - Cinta Terhalang]]
[[Nubhan - Aku Ada Untukmu]]
[[10 Tanda Angau]]
[[Ulasan Filem Congkak]]
[[Akhil Hayy]]
[[Siti Nurhaliza - Hadiah Dari Hati]]
[[Separuh Akhir AJL 2007]]
[[Aizat AF5 - Sahabat]]
[[Semangat Lagu Raya]]
[[Isu Lagu Indonesia Lagi]]
[[Sajak Sakaratul Maut]]
[[Anuar Zain - Lelaki Ini]]
[[Tahniah juara IKON Asean]]
[[Adakah Strategi Era Berkesan?]]
[[Fabulous Catz - Rimas]]
[[Ulasan Album Samsons - Penantian Hidup]]
[[Konsert AF5 yg busok]]
[[Kan dah jd sensasi]]
[[Kaer - Izinkan Ku Pergi]]
[[Bahana Lagi Utk Mawi]]
[[Debaran Akhir OIAM]]
[[Filem My Heart]]
[[Siti Nurhaliza & Dato' K]]
[[Velvet - Kini Detiknya]]
[[Muzik Malaysia Vs Indonesia]]
[[Mawi Putus Tunang]]
[[Siti Nurhaliza - Transkripsi]]
[[Teruk Sgt Ker Sepet & Gubra?]]
[[Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia]]
[[Album BOB -Hantaran Hati]]
[[Hot Fm VS Era Fm]]
[[Perpecahan Mawi FC]]
[[Rancangan Realiti Tv]]
[[Antara AF & UMNO]]
[[Antara Digi & Maxis]]
[[AF Or MI???]]
[[Konsert AF Tour 2005]]


~[[Isu Semasa]]~

[[Anwar, plzz stop the drama!]]
[[Muzakarah UMNO - PAS]]
[[Protes lebih teruk dari Jom Heboh]]
[[Minta Rakyat Malaysia Bertenang]]
[[Konspirasi @ Realiti]]
[[Politik Malaysia yg Bergelora]]
[[Desakan Agar Paklah Berundur]]
[[Minyak Naik Lagi]]
[[Tun Mahathir keluar UMNO]]
[[Siaran Langsung Sidang Parlimen]]
[[Isu Babi di Kuala Langat]]
[[Hati Ahli UMNO tiada siapa yg tahu]]
[[Biler Pak Lah Nak Paham Bahasa?]]
[[Kabinet Baru Separa Reformasi]]
[[Adakah BN masih relevan?]]
[[Keputusan PRU 12 Yg Mengejutkan]]
[[Kemelut Politik Thailand & Pakistan]]
[[Perkembangan Terkini Jai Network]]
[[Perhimpunan HINDRAF yg memalukan]]
[[Perhimpunan Bersih & Indian Assembly]]
[[DJ Tersasul Tak Masuk Akal]]
[[Alfatihah Utk Adik Nurin]]
[[Perjuangan parti bukan perjuangan individu]]
[[Cadangan Menutup Stesen Minyak Pd Waktu Malam]]
[[Telenovela Altantuya]]
[[Saranan MTUC Mengenai Gaji Minima]]
[[Keputusan Kes Lina Joy]]
[[Bukan Senang Nak Jd Senang]]
[[Terowong Smart, Berkesan?]]
[[Tak daftar undi]]
[[Fitnah Terhadap Dr Asri]]
[[Merakam Tangkapan Khalwat]]
[[Harapkan Pagar tak boleh harap]]
[[Sperma Lelaki Merosot?]]
[[Kemalangan Masih Tnggi]]
[[Hukuman bunuh Saddam Hussien]]
[[Apabila Dr Asri bersuara]]
[[Isu Kenaikan Tol]]
[[Serbu Utk Aibkan Org Lain]]
[[Perhimpunan Agong UMNO 2006]]
[[Pertemuan Tun M & Pak Lah]]
[[Murtad Sbb Cinta?]]
[[Pelarasan Undang2 Khalwat]]
[[Rampasan Kuasa & Semangat Islam Di Thailand]]
[[Kasih Dinilai Dgn Hantaran?]]
[[Kes Lina Joy & Kesannya]]
[[Politik & Bahasa Nadi Bangsa]]
[[Kebebasan blog & seksinya Konsert Pussycat Dolls]]
[[Isu Israel & Lehahnya Kuasa Negara Islam]]
[[Hiburan Lagi Penting Dr Segala2nya???]]
[[Perang Malaysia Bermula]]
[[Budaya Bomoh Dlm Masyarakat Melayu]]
[[Dr M Vs Pak Lah]]
[[Sikap Tak Amik Tahu]]
[[Krisis Mentaliti Parlimen Malaysia]]
[[Perniagaan MLM]]
[[Valentines Day]]
[[Apabila Kepincangan Keluarga Berlaku]]
[[Memperingati Mangsa Tsunami]]
[[Cinta Beralih Arah]]
[[Konflik Lagu Negaraku]]
[[Budget 2006]]
[[Pelaburan Internet]]
[[Pemikiran Jumut Org Melayu]]


~[[Travel]]~

[[Buffet Ramadhan 2008]]
[[Restoran Sari Ratu]]
[[Port View Kota Kinabalu]]
[[
Restoran Orkid Thai]]
[[Buffet Ramadhan 2007]]
[[South Seafood]]
[[Awana Kijal]]
[[Kelapa Bakar]]
[[Sun & Surf Cafe]]
[[Pulau Tioman]]
[[Muara Ikan Bakar Tg Harapan]]
[[Vacation to Kota Kinabalu]]
[[Eyes On Malaysia]]
[[Perangkap Had Laju]]
[[Buffet Ramadhan 2006 @ 1427 H]]
[[Nasi Ambang]]
[[Laksa Shack]]
[[Aquaria KLCC]]
[[Rahsia Bistro]]
[[Kuching]]
[[Buffet Ramadhan 1426 H]]
[[Damai Laut]]
[[Toilet Paling Mahal]]
[[Trip To Kelantan]]
[[London]]
[[Jalan2 Carik Makan (II)]]
[[Jalan2 Carik Makan (I)]]
[[Kek Batik Sarawak]]
[[Langkawi]]


~[[Ekslusif]]~

[[Norman Noor @ Lime]]
[[Video Klip Norman Noor]]
[[Perkembangan Norman Noor]]
[[Temubual Pakcik MMA dgn Budiey]]
[[Malam Norman Noor & Bob AF]]
[[Norman Noor Bitrhday]]
[[Norman Noor di UITM & Tritun]]
[[Norman Noor @ MMU Convocation Dinner 2006]]
[[Norman Noor @ FCM Nite]]
[[Norman Noor @ UNITE]]
[[Diinterview Bersama SM]]
[[Interview Bob AF2]]
[[Memperkenalkan Norman Noor]]


~[[Rakan Blog]]~

[[Sultan Muzaffar]]
[[Fiebie]]
[[Kak Waiem]]
[[Sensasi Selebriti]]
[[Ajami]]
[[Kak Toby]]
[[Maman]]
[[Judd Lair]]
[[ajeem]]
[[Athul]]
[[Abg Bad]]
[[Zimie]]
[[Kak Aidid]]
[[Yasmin Ahmad]]
[[Afdlin Shauki]]
[[Elna]]
[[Shaynina]]
[[Zamil MI]]
[[Raja Pelaut]]
[[Leo Sabri]]
[[Arezeo]]
[[Wenkt]]
[[Resipi Kahwin]]
[[Kelantan Travel]]
[[Jubiez]]
[[Yonna]]
[[Ajeep]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Juandanza]]
[[Klubbkidd]]
[[Budiey]
[[Azuna]]
[[Djemy Jenab]]
[[Kak Munirah]]
[[Saff One]]
[[Matjan]]
[[Dato' Kay]]
[[Ben]]
[[Alpha]]
[[Mr Manager]]
[[Fysal]]
[[Kadir Jasin]]
[[Leo Fantasia]]
[[Faidhi]]
[[Dr Mahathir]]
[[Dr Khir Toyo]]
[[Akma Nurain]]
[[Aznil Nawawi]]
[[Wanny]]
[[Azra]]
[[Najib Zuhdi]]
[[Sizuka]]
[[Dayat]]


~[[Fotopages]]~

[[My Fotopages]]
[[Fiza @ My Baby]]
[[Qayyum]]
[[Kak Waiem]]
[[Aizat]]


~[[My Download]]~

[[Muat Turun - Kerepek]]
[[Jiwang]]
[[Jiwang Torrent]]


~[[My Favourite Links]]~

[[Friendster]]
[[My Space]]
[[Hi 5]]
[[MMU]]
[[Malaysia TV]]
[[Virtualfriends]]


~[[My Favourite Newspaper]]~

[[Berita Harian]]
[[The Star]]
[[Utusan]]
[[Harian Metro]]
[[Malaysiakini]]
[[Mstar]]


~[[My Online Banking]]~












Jenguk blog ni




Anda Penjenguk Yang Ke:
Free Web Counter

(Sejak 25 Januari 2006)



The Advertising Network





CONTACT


Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


CREDITS



Rainbow

rss feed
advanced web statistics